Three Swords Coaching

Mannencirkels

Een mannencirkel is een bijeenkomst van mannen waar ze samenkomen om te delen en te praten over hun gevoelens, wat er op dit moment in hun leven speelt en waar ze tegenaan lopen. De cirkelvorm symboliseert gelijkwaardigheid.
Er kan gesproken worden over onderwerpen zoals de relatie met je partner, hoe je je voelt op het werk, uitdagingen met je ouders, opvoeding van je kinderen en hoe je je voelt in de groep mannen. Misschien ervaar je spanning, angst, schaamte of kracht. Alles mag en kan gedeeld worden!

Wat houdt het precies in?

Wanneer je de behoefte voelt om te delen, neem je de praatstok en deel je gewoon wat er op dat moment gedeeld wil worden. De andere mannen zijn aanwezig en luisteren.

Als een man klaar is met delen, wordt vaak een woord gezegd, zoals "aho", of wordt er een signaal gegeven om aan te geven dat hij klaar is met delen. Andere mannen reageren met een woord of signaal om te laten weten dat ze hebben geluisterd.

Na het delen is er soms ruimte voor andere mannen om kort te reageren of verduidelijking te vragen over iets wat niet duidelijk was. Dit kan per mannencirkel verschillen. Vervolgens krijgt de volgende persoon die zich geroepen voelt de kans om te delen, en zo gaat het door totdat iedereen de gelegenheid heeft gehad om de praatstok te nemen en te delen. Dit is in essentie wat een mannencirkel inhoudt.

Ik zal de voor de randvoorwaarden zorgen, de cirkel begeleiden en waken dat iedereen aan de samen gemaakte afspraken houdt, maar zal niet de cirkel leiden of bepalen hoe het moet. Dat doen we gezamenlijk en kan zich met de tijd aanpassen naar wat er op dat moment behoefde aan is.

Bij Freeman festival 2023 heb ik ook mannen deel cirkels begeleidt https://freemanfestival.nl/. Bij Freeman festival 2024 zal ik dit weer doen óf zelf een workshop geven.

Buiten of Binnen

De mannen deel cirkels worden op verschillende plekken georganiseerd. In de zomer voornamelijk bij mij thuis in de achtertuin met kampvuur (Gein, Amsterdam). De rest van het jaar en op regenachtige zomerdagen binnen in de Healing Studio (Gein, Amsterdam ).

Zie de evenement omschrijving voor de locatie, bij onverwacht mooi of slecht weer kan de locatie op de dag zelf nog aangepast worden.

Open en besloten

Er zijn besloten mannen deel cirkels (met een vaste groep deelnemers) en open mannencirkels (toegankelijk voor iedereen).

Met een besloten groep zie je maandelijks een vaste groep mannen. Het voordeel hiervan is dat je kan voortbouwen op wat de vorige keer besproken is en elkaar verantwoordelijk kan houden voor de dingen die die je zegt dat je gaat doen.

Soms kan het zijn dat je iets wil bespreken, wat niet kan wachten of vaker dan maandelijks wil aansluiten. Dan kan het ideaal zijn om een open mannen deel cirkel aan te sluiten.

Wat levert het op?

 • Empathie en verbondenheid: In een mannen deel cirkel kun je ontdekken dat je niet alleen bent en dat andere mannen vergelijkbare uitdagingen doormaken. Dit kan een gevoel van opluchting en bevrijding bieden.

  Door te luisteren naar de verhalen en ervaringen van andere mannen, kun je een dieper begrip ontwikkelen voor de diversiteit van de mannelijke ervaring. Dit kan leiden tot een gevoel van verbondenheid en solidariteit met andere mannen.

 • Inzichten en wijsheid: De diverse achtergronden en ervaringen van de mannen in de groep kunnen leiden tot waardevolle inzichten en wijsheid. Door openlijk te praten over je gedachten, gevoelens en uitdagingen, kun je groeien op emotioneel, mentaal en spiritueel vlak. Je kunt nieuwe ideeën en perspectieven opdoen die je kunnen helpen bij je persoonlijke groei en ontwikkeling.

 • Rust en ontspanning:

  Door uit te spreken wat je dwars zit kan dit helpen om bewust te worden van eventuele stress, angst of andere negatieve emoties die je ervaart. Door ze te erkennen en te benoemen, kun je beter begrijpen wat er speelt en werken aan het verminderen ervan.

  Door te luisteren naar de ervaringen en uitdagingen van andere mannen, kun je je bewust worden van de verschillende manieren waarop andere mannen ontspanning en rust nastreven. Dit kan je helpen om te reflecteren op je eigen behoeften en voorkeuren, en te ontdekken welke activiteiten en praktijken het beste voor jou werken.

 • Kampvuren zijn ook gewoon leuk en zorgen voor een gevoel van ontspannenheid, geborgenheid, gemeenschap en het gevoel om even weg te zijn van het dagelijks leven.

  Een kampvuur en de hypnotiserende vlammen observeren kan een vorm van mindfulness of meditatie zijn. Het kan helpen om in het moment aanwezig te zijn, gedachten tot rust te brengen en stress los te laten.

Data/tijd

De dinsdag avonden staan in het teken van mannendeelcirkels van 19.15-21.30.

Veelal zijn de eerste en derde dinsdag van de maan de open avonden

De tweede dinsdag van de maand voor ondernemers en zzp’ers

De vierde dinsdag gereserveerd worden voor een besloten groep, zodra deze is gevormd.

Zie de evenement omschrijving voor de welke soort mannendeelcirkel wanneer plaatst vind.

Contact
Heb je vragen of wil je een sessie boeken? Neem dan contact met me op.

threeswordscoaching@gmail.com
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van mijn coaching en schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief.
©2024 Three swords coaching