Three Swords Coaching

Wie is de minnaar?

In de verhalen is hij diegene die met veel passie, intimiteit en diepe emotionele banden in het leven staat. De aantrekkingskracht van de minnaar heeft minder te maken met fysieke aantrekkelijkheid en meer met charisma, charme, warmte en sensualiteit.

Hij is vaak goed verzorgd en te vinden in zachte, vloeiende, elegante kleding met kant en zijde.

De staf van het archetype van de minnaar is de fluit. Daarmee kan hij zijn geliefde betoveren en het minnelied laten klinken. De fluit heeft vaak een magische invloed, zoals blijkt uit het verhaal De Rattenvanger van Hamelen of Die Zauberflöte van Mozart

Hij komt vaak sterk naar voren in tragische liefdesverhalen, het Shakespeare verhaal van ‘Romeo en Juliet’ is een mooi voorbeeld hiervan.  

In het dagelijkse leven komen we de minnaar tegen in de kunstenaar of de levensgenieter, de man die verliefd is, die geniet van eten, muziek, kunst en seks, balancerend op de rand van verrukking en overdaad. Het is de man die in contact staat met zijn buik en met zijn gevoelens.

De Minnaar staat voor alles wat met het gevoelsleven te maken heeft. Eten, genieten, seks, creativiteit en speelsheid, maar ook emoties als verdriet, boosheid, haat, jaloezie, verdoving en verslaving.

De minnaar geeft aan alle archetypes de meer zachtheid en emotie

De schaduwkant van de minnaar treedt op wanneer een man niet in contact staat met zijn gevoelens, of er juist in zwelgt.

 

Verbondenheid met de moeder

Sommige mannen zijn nog sterk verbonden met de moeder, in de zin dat de liefdesenergie nog steeds met haar verbonden is, in plaats van met een geliefde. De energie blijft dan kinderlijk, naïef, manipulatief en grenzeloos. Hier is niet de lover, maar de ‘jongensman’, de man die geen commitment aan kan gaan, die geen verantwoordelijkheid kan nemen, de man die nog steeds onder zijn moeders rokken leeft en wil dat er voor hem gezorgd wordt. Het is de Oedipus die met zijn moeder trouwt.

Tekenen dat het tijd is om te verbinden met de minnaar in jezelf
  1. Iemand vraagt hoe jij je voelt, je kijkt naar binnen en ziet ‘niks’
  2. Je te veel aan het werk bent en geen tijd hebt om te genieten van het leven.
  3. Je laat je zoveel meevoeren met genot van het moment, dat dit negatieve consequenties op de lange termijn begint te veroorzaken.
  4. Ongemakkelijke gevoelen ben je aan het verdoven i.p.v. echte oplossingen zoeken. Bijvoorbeeld door alcohol als ‘vloeibare moed’ te gebruiken, porno i.p.v. te verbinden met echte mensen of het volgende level bereiken in computerspelletje i.p.v. in het echte leven jezelf ontwikkelen en doelen bereiken.
Meer leren over de minnaar in jezelf? 

De evenementen waarbij Minnaar in de titel staat gaan over het verbinden met deze archetype op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door een mannencirkel of workshop met Minnaar thema's. 

Contact
Heb je vragen of wil je een sessie boeken? Neem dan contact met me op.

threeswordscoaching@gmail.com
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van mijn coaching en schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief.
©2024 Three swords coaching