Three Swords Coaching

De 7 Mannelijke Archetypes

In de westelijke mythologie en verhalen komen er steeds 7 archetypes terug. Deze zijn:

  1. Wildeman

  2. Minnaar

  3. Krijger

  4. Koning

  5. Nar

  6. Magiër

  7. Heilige

Iedereen heeft alle archetypes in zich tot een meer of mindere mate.

Alle uitdagingen in het leven kan je eigenlijk onder deze archetypes schalen als te veel of te weinig van een bepaald type.

Iedereen heeft vaak gelijk een beeld bij deze archetypes en waar ze ongeveer voor staan. Dat is ook precies wat iets archetypisch maakt.   Wat merkwaardig is dat de betekenis van deze 7 archetypes ook overeenkomen met de 7 chakra’s uit de oosterse mythologie.

Elke archetype heeft je wat te leren. Ook zal je elke keer weer iets nieuws leren als je na een tijd weer terugkeert naar een bepaald archetype en tot dieper begrip komt van de onderliggende vaardigheden en waardes.

Als je deze archetypes doorleest zal je met sommige archetypes meer identificeren dan andere. Soms zal je juist tot bepaalde aangetrokken worden en op een ander moment in je leven weer niet.

Wat ook vaak het geval is dat als je op een bepaald archetype ontwikkeld met een specifiek doel dit ook positieve neveneffecten op andere aspecten in je leven. Bijvoorbeeld als je meer de krijger in jezelf ontwikkeld om beter grenzen te kunnen stellen op werk, je ook beter grenzen kan stellen in relaties die niet werk gerelateerd zijn.

Alle workshops en evenementen worden onder één of meerdere archetypes geschaald.

Contact
Heb je vragen of wil je een sessie boeken? Neem dan contact met me op.

threeswordscoaching@gmail.com
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van mijn coaching en schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief.
©2024 Three swords coaching